Клиентите на AsstrA използват широк спектър от транспортни и логистични услуги за транспортиране на хранителни продукти. Корпоративаната е сертифицирана по системата за управление на безопасността на храните ISO 22000-1, което потвърждава качеството на обслужването. Хранителните продукти се доставят в срок и при спазване на правилата за превоз на бързоразвалящи се и други видове стоки.
ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ
-
За транспортиране на хранителни продукти експертите на AsstrA подбират превозни средства, пригодени за всеки вид товар. Използваните превозни средства отговарят на действащите санитарни и технически норми и доставят стоките без загуба на качество. При транспортиране на товари с хладилни камиони, експертите на AsstrA предоставят разпечатка на термограми при разтоварване.
- AsstrA използва следните видове подвижен състав за превоз:
- Двуетажни хладилни камиони, които носят по-голям обем товар за едно пътуване.
- Двукамерни хладилници с поддържане на плюс или минус температура.
- Изотермични фургони – камиони с по-дебели стени и вътрешна облицовка, което допълнително предпазва товара при доставка.
- Резервоари за течни товари:
- изотермични барабани с/без парна риза и автономна система за отопление или охлаждане (индивидуално според изискванията за транспортиране на конкретен товар);
- с/без вентилация на компресор, помпа или продухване от трактор (индивидуално за изискванията при транспортиране на конкретен товар);
- с предварително инжектиран CO2 (бира, шампанско);
- нагрети дренажни тръби за шоколад.
-
- Месо и месни продукти.
- Млечни продукти и изделия от кисело мляко.
- Риба.
- Бакалия.
- Плодове, маслини и зеленчуци.
- Полуфабрикати.
- Сладкарски изделия.
- Сладолед.
- Дълбоко замразени пържени картофи.
- Шоколад и какаово масло в загряти резервоари.
-
- Транспортиране, като се вземат предвид свойствата на стоките. Например захарта се опакова в многослойни платнени, хартиени или пропиленови торби. За кланични трупове в товарното отделение са предвидени куки, а за яйца – специални контейнери. При транспортиране на чай се гарантират сухи условия в контейнерите.
- Спазване на температурно-влажните режими, необходими за транспортиране на определени продукти. Офертата за Клиенти на AsstrA включва хладилници, изотермични микробуси, цистерни за течни товари.
- Спазване на посочените и договорени срокове за доставка.
- Надеждно фиксиране на товара в превозното средство.
- Опаковката на стоките се съхранява в оригиналния си вид без повреди. Екипът на AsstrA гарантира безопасността на товара по време на товарене и разтоварване.
- Денонощен мониторинг на безопасността, сигурността и местоположението на товара.
- Навременни медицински прегледи за шофьори.
-
- КВАЛИФИКАЦИЯ. В продължение на 25 години Клиентите на AsstrA избират безопасен транспорт на храни и доказани логистични решения за индустрията.
- КОМПЛЕКСНОСТ. Корпоративните Клиенти получават набор от услуги от един оператор: проектна логистика, митническа поддръжка, консултации, складови услуги, застраховка. Митническите агенции на AsstrA гарантират навременността и пълнотата на изготвянето на необходимия пакет от транспортна документация.
- ОПТИМИЗАЦИЯ НА ВЕРИГATA НА ДОСТАВКА.Наличието на собствени и наети складове и липсата на посредници в складовите услуги намаляват транспортните и логистичните разходи на корпоративните Клиенти. Екипът на AsstrA контролира всеки етап от транспортирането.
- ГЕОГРАФИЯ. Доставчикът на транспорт и логистика развива мрежа от представителства в Европа и Азия, както и в САЩ.
- ЗАСТРАХОВКА.Приетият за превоз товар е застрахован с лимит до 3 милиона евро за всяко застрахователно събитие. Застрахователното покритие е гарантирано от най-голямата швейцарска асоциация – Zurich Versicherungs-Gesellschaft AG (Zurich Insurance Company Ltd).
-
Транспортирането на продукти се регулира от национални и международни правни актове, както и актове на митническото законодателство в областта на санитарно-епидемиологичния и фитосанитарен контрол. Експертите на AsstrA внимателно следят промените в транспортните разпоредби и транспортирането на товари, като вземат предвид характеристиките на всяка поръчка.